Runoviikko off

Yhteen ääneen

Yhteen ääneen runotaideteoksen toteuttajana on kurssille osallistuva ryhmä. Teos syntyy viiden kurssipäivän aikana ja se julkistetaan päätöspäivänä sunnuntaina. Kurssi toteutetaan pääosin luontoympäristössä ja siinä käydään läpi tyhjentymisen, keskittymisen, aistien herättämisen ja runon tunnistamisen tekniikoita – slow writingia unohtamatta, onhan kyseessä slow poetry.

Kurssille ilmoittautuminen https://goo.gl/forms/fTS5O5QnOwmvcFBL2
25.6. mennessä, Kurssimaksu 25 €.

Ohjaus: Markku Hoikkala
Runot: Teokseen osallistujat

Kulman jatkot! 3.-6.7.2019 Rock House Kulma

Ravintola Kulma, Kauppakatu 13, Kajaani
Jatkoklubeilla suomalaisen uuden aallon parhaimmistoa!
Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22.

 

 

 

Keskiviikko
Iisa + DJ Thunderst Benson, 12€

Klo 21.00 DJ Thunderst Benson

Klo 22.30 IISA
Runoviikko rockin ensimmäisenä iltana kuullaan monipuolista poplyriikkaa Iisan nelihenkisen livekokoonpanon kera. Iso ja moderni elektrovaikutteinen soundi yhdistyy Iisan herkkään sekä omaleimaiseen lauluääneen. Kappaleiden teemat ja lyriikka vaihtelevat kireistä ihmissuhdekiemuroista ihaniin, rakkauden täyttämiin ja toiveikkaisiin tarinoihin, jotka yhdistyvät Iisan hätkähdyttävän herkkään tulkintaan. Viime vuoden lopulla  “Päivii, öitä”-levyn julkaissut lauluntekijä Iisa Pajula on tehnyt lauluja myös muille suomalaisille artisteille (Jannika B, Laura Närhi & Janna) sekä tunnetaan myös aiemmasta Regina yhtyeestään.

 

 

Torstai
Helsinki-Cotonou Ensemble + DJ Ediba Trafa, 20€

Klo 21.00 DJ Ediba Trafa

Klo 22.30 Helsinki-Cotonou Ensemble
Torstaina tärähtää! Lavalle astuu suomalais-beniniläinen afrobeat-jyrä Helsinki-Cotonou Ensemble. Todella jyhkeäotteinen orkesteri on suomalaisen Janne Halosen sekä beniniläisen Noël Saïzonoun rakentama ensemble. Afrobeattiä sekä funkia yhdistävä orkesteri tarjoaa maagista, voimakasta & tanssittavaa rytmimusiikkia täydellä kauhalla. 8-henkinen funk-orkesteri soittaa suurella groovella eikä takuulla jätä kylmäksi rytmimusiikin ystäviä. Useimmiten suuremmilla lavoilla nähtävä orkesteri pakkautuu Runoviikolla intiimisti Rock House Kulman lavalle. Hiki virtaa, lattia notkuu ja kesä on iholla.

 

 

Perjantai
Kuoleman sisaret + DJ Dick Cocker, vapaa pääsy

Klo 21.00 Dj Dick Cocker

Klo 22.30 Kuoleman Sisaret
Aiemmin vain kotikonserteissa esiintynyt kainuulainen Kuoleman sisaret debytoi laajemman yleisön parissa Runoviikolla ja tuo samalla avantgarden Runoviikon rock-klubeille.  Kuoleman sisarten musiikissa tummasävyiset sanoitukset saavat seurakseen vaihtelevia musiikillisia sovituksia folkin ja taiderockin epäselvistä välimaastoista. Tilanteesta riippuen vaihtelevan shown esittävä, arvaamaton ja välinpitämätön orkesteri uusintaa soundejaan, biisejään ja  ulkoasuaan illasta iltaan, joten luvassa on todennäköisesti jotain jota ei kuulla eikä nähdä enää toista kertaa.

Lauantai
Laineen Kasperi + DJ Vastarannan Kiiski, 15€

Klo 21.00 Dj Vastarannan Kiiski

Klo 22.30 Laineen Kasperi + live band
Milleniumin tuolla puolen syntyneen Kaucas-kokoonpanon perustajajäsen, Suomi-hiphopin veteraani, lyyrikko, säveltäjä, tuottaja, äänisuunnitelija.  You name it. Ura alalla on mittava ja vakuuttava. Miehen kynä on kuuma ja teksti on suomirapin oivaltavinta kärkeä. Livepreesens on hioutunut vuosikymmenten mittaan timantiksi. Laineen Kasperi saapuu ensimmäistä kertaa Kajaaniin liveorkesterinsa kanssa mikä takaa illalle vielä hiotumman ja ronskimman sävyn.  Rytmikästä slaavilaista pelimannipauhua rap-ilotulitteineen  Runoviikko rockin viimeisenä iltana.

 

 

 

 

 

Lisätiedot
http://www.facebook.com/rauniokaupunkiry

Liput
https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Neljän illan ranneke 35 € (yksittäin  yht. 47 € )
Rauniokaupunki ry

VaillaVailla! -runoristeily

Kouta-laivalla 4.7.2019 klo 19.00-20.30

Risteile runolaineilla! Kajaanilainen VaillaVailla! -yhtye esittää kahdenvälisiä lauluja ja runoja kaipauksesta, rakkaudesta ja luopumisesta.
Risteilyn hinta 30€. Lähtö kalkkisillan laiturista.
Liput: www.oulunjarviristeilyt.fi

VaillaVailla! -yhtye
Jarmo Kinnunen, laulu ja kitara
Esa Kinnunen, kitara ja laulu
Timo Rantanen, rummut ja laulu
Tarja Kerttula, laulu

Generaattorin ohjelmaa

Ti 2.7.19 klo 19.00,
Tuomas Karlsson: Taskuraha

Tiistaina 2.7. Generaattorilla mylähtää. Yksi mies yhden rumpusetin takana valtaa salin menevillä grooveilla ja vapaalla improvisaatiolla. Tervetuloa kuulemaan ja kokemaan!

Liput ovelta 5€

 

 

 

 

 

Pe 5.7.19 klo 19.00
Vaillavailla!

Kajaanilainen VaillaVailla! -yhtye esittää lauluja ja runoja kaipauksesta, rakkaudesta ja luopumisesta. "Tuli hyvä mieli ja syvällinen olo" kertoi viimekesäinen kuulija.

VaillaVailla! -yhtye:
Jarmo Kinnunen, laulu ja kitara
Esa Kinnunen, kitara ja laulu
Timo Rantanen, rummut ja laulu
Tarja Kerttula, laulu

Liput ovelta 5€

 

La 6.7.19 klo 11.00
Oulun tähtisirkus: Jättiläishyppy

Sirkusesitys vastoinkäymisten voittamisesta, yhteistyöstä ja muurahaisista.

Kolmen lapsen seikkailu kulkee sekä todellisuudessa, että mielikuvituksen maailmassa. Miten haaveet ja unelmat voivat viedä meitä eteenpäin? Ymmärrämmekö omien tekojemme seurauksia? Voiko muurahaisilta oppia sosiaalisia taitoja?

Jättiläishyppy on kolmen oululaisen sirkustaiteilijan ja -ohjaajan yhteistyö, joka kannustaa tekemään, kokeilemaan, luomaan ja liikkumaan.  Lavalla nähdään muun muassa yksipyöräilyä, jongleerausta, vannetaituruutta, tasapainoilua ja akrobatiaa.

Liput 15€ / 10€
(Alennuslippu alle 12-vuotiaille, opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Alle 3-vuotiaat sylissä ilmaiseksi.)

Lippuvaraukset sähköpostitse osoitteesta ouluntahtisirkus@gmail.com.
Lunastamattomat liput myydään eteenpäin viisi minuuttia ennen esityksen alkamista.

Ikäsuositus: 3+. Esitys kestää noin 50 minuuttia.

Suomen Lausujain liiton kesäkurssi 3.7. - 7.7.2019

Kurssin ohjaajana toimii lausuja, näyttelijä ja teatteriopettaja Mirjami Heikkinen.
Yleisölle avoin demo pidetään kurssin viimeisenä päivänä su 7.7. klo 11
Lausunnan ja äänenkäytön syventävällä kurssilla edetään tekstintulkinnan harjoitteista kohti pieniä esityksiä. Tutkitaan puheen ja äänenkäytön yhteyttä keholliseen ilmaisuun. Leikitään liikkeellä, kielellä, äänellä, rytmeillä ja ilmaisun laaduilla. Tarkastellaan lausuntaesityksen sidoksia ajatteluun, emotionaalisiin prosesseihin, tilaan, tilanteeseen ja yleisöön.

Kutakin osallistujaa pyydetään valitsemaan kurssille työstettäväksi kaksi valinnaista lyhyehköä tekstiä (kesto max. á 1,5min). Tekstit opetellaan ennen kurssia sujuvasti ulkoa ilman valmiiksi mietittyjä painotuksia

http://www.suomenlausujainliitto.fi/