Esim. Nina

Esim. Nina

"Nimeni on Henna ja toimin tänään Helenan sijaisena. Viemärit sekoittuvat toisiinsa kuin ihmismäisten talojen juuret. Opettajanhuoneessa on käytössä oleva pää, jonka tukassa horsma rehottaa.Saatan muuttua aivan toiseksi ihmiseksi. Viemärit sekoittuvat toisiinsa kuin ihmismäisten talojen juuret. Toisissa tapauksissa tehoaa ainoastaan julmuus."

Nainen on 27-vuotias ja haaveilee Kööpenhaminasta, sijainen. Nainen olisi mielellään joku jossain ja millaisen elämän hän silloin eläisikään. Esim. Nina.

Esim. Nina on Katariina Havukaisen ja Sara-Maria Heinosen runoesitys, joka koostuu Reetta Pekkasen ja Henriikka Tavin runoista sekä työryhmän omasta materiaalista. Esitys on työstetty yhdessä runoilija Reetta Pekkasen kanssa.

Esim. Nina on kiihdyttävä päiväuni omien mahdollisten minuuksien kaipuusta. Esitys käsittelee identiteettiä ja seksuaalisuutta humoristisin ja ehkä röyhkeinkin ottein.
Työryhmä: Katariina Havukainen, Sara-Maria Heinonen, Reetta Pekkanen
Näyttämöllä: Katariina Havukainen ja Sara-Maria Heinonen

Havukainen ja Heinonen ovat molemmat maisteriopiskelijoita Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelmassa (Näty) ja viime vuoden Veikko Sinisalo -vuoden nuori lausuja finalisteja. Havukainen ja Heinonen muodostavat yhdessä RVS-taidekollektiivin, joka on esiintynyt festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katariina Havukainen (1990) on näytellyt mm. tv-sarjoissa Roba, Syke ja Mustat lesket sekä Love Records -elokuvassa. Näyttelijäntyön ohella Katariina on toiminut ohjaajan assistenttina Kom-teatterissa ja Teatteri Vanha Jukossa, sekä kolmen vuoden ajan yhtenä käsikirjoittajana UIT:n revyissä. Lisäksi Katariina on pyörittänyt omaa poikkitaiteellista klubia yhdessä artisti Milla Rumin kanssa Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla.

Sara-Maria Heinonen (1989) on tehnyt teatteria alakouluikäisestä asti. Hän on improvisaatioteatteriryhmä Kolinan perustajajäsen. Ennen teatteriopintojen aloittamista hän on näytellyt mm. Helsingin Ylioppilasteatterilla ja Elannon Näyttämöllä.

Reetta Pekkanen (1985) on tamperelainen runoilija. Pekkanen on valmistunut Tampereen yliopistosta pääaineenaan suomen kieli. Sanataideopintojen hänellä on muun muassa Oriveden Opistosta ja Kriittisestä korkeakoulusta. Pekkanen valittiin yhdeksi Nuoren Voiman runoilijadebytanteista vuonna 2011.

Leihu-sali
9. heinäkuu, 2017
40min
17:30
16
Osta Lippu