Ohjelma

Ohjelma

Runoduathlon

Kainuun Kirjailijat järjestää Runoviikon esiintyjille, vierailijoille ja kaikille kainuulaisille tarkoitetun runojen, proosan ja sävellysten vapaamuotoisen esittämistilaisuuden.

Vapaa pääsy

Runovartti

Sekuntikellot

Teija Rääpysjärvi, Kainuun Lausujat ja Ahti Jokinen

Vapaa pääsy

Runovartin jälkeen Kajaanin matkailuoppaiden opastama noin tunnin kierros lähtien Eino Leinon patsaalta Rantapuistosta. Vapaa pääsy.
9.7. Linnankierros

Yhdessä – Kajaanin Runoviikko ja Kuhmon kamarimusiikki

Runoja ja klassista musiikkia; klikkaa nähdäksesi ohjelmiston.

Kostaja

ENSI-ILTA

Jouko Turkan (1942-2016) kirjallisista töistä koostettu lausuntaesitys.

Kuumeenomaisia näkyjä sisältävä karnevalistinen näyttämöteos saa ensi-iltansa Kajaanin Runoviikolla.

Näyttämöllä Vuoden nuori lausuja 2016 Jussi Lankoski.

Esim. Nina

"Nimeni on Henna ja toimin tänään Helenan sijaisena. Viemärit sekoittuvat toisiinsa kuin ihmismäisten talojen juuret. Opettajanhuoneessa on käytössä oleva pää, jonka tukassa horsma rehottaa.Saatan muuttua aivan toiseksi ihmiseksi. Viemärit sekoittuvat toisiinsa kuin ihmismäisten talojen juuret. Toisissa tapauksissa tehoaa ainoastaan julmuus."

Nainen on 27-vuotias ja haaveilee Kööpenhaminasta, sijainen. Nainen olisi mielellään joku jossain ja millaisen elämän hän silloin eläisikään. Esim. Nina.

Esim. Nina on Katariina Havukaisen ja Sara-Maria Heinosen runoesitys, joka koostuu Reetta Pekkasen ja Henriikka Tavin runoista sekä työryhmän omasta materiaalista. Esitys on työstetty yhdessä runoilija Reetta Pekkasen kanssa.

Esim. Nina on kiihdyttävä päiväuni omien mahdollisten minuuksien kaipuusta. Esitys käsittelee identiteettiä ja seksuaalisuutta humoristisin ja ehkä röyhkeinkin ottein.

KAIKIN SOLUIN SYDÄMIN

Koe intohimoinen esitys kirjailija LAURI VIIDAN (1916-1965) unohtumattomista runoista; vahvoja ja herkkiä tunteita, tuttuja ja tuntemattomia maisemia. Mukana runoja kaikista Viidan runokokoelmista, myös postuumisti viime vuonna julkaistusta Ne runot, jotka jäivät -kirjasta (toim. Sakari Katajamäki).

Lavalla kohtaavat mestarit ja kisällit: Ahti Jokinen, Sanna Majanlahti, Reeta Annala ja Antti Tiensuu. Antti Heermann viuluineen kuljettaa kuulijat Viidan sielunmaisemiin. Ohjauksesta vastaa Emilia Pokkinen.

Dalton Trumbo: SOTILASPOIKA

Hänen piti antaa kasvot 1900-luvulle, mutta nyt jäljellä on pelkkä reikä.

Joe lähtee sotimaan ensimmäiseen maailmansotaan pelkkänä poikasena ja herää sairaalassa torsona reilut sata vuotta myöhemmin. Hän on sotinut koko 1900-luvun demokratian ja talouskasvun nimissä ja menettänyt kaiken. Nyt hän nousee sängystään viimeisen kerran taistellakseen kaiken sen puolesta, mikä on oikeasti tärkeää.

Sotilaspoika saa äänen rajoja rikkovassa ja koskettavassa monologissa. Se on sodanvastainen manifesti, matka ihmismielen ääriin ja takaisin ja samaan aikaan näyttämöllinen ilotulitus. Joena näähdään lahjakas Johannes Holopainen.