Runoviikko OFF

Suomen Lausujain Liiton kesäkurssi 3.-7.7.2018

Kaukametsän opistolla järjestetään Kajaanin Runoviikon yhteydessä viisipäiväinen lausuntakurssi. Kurssin vetäjänä toimii näyttelijä ja Suomen Lausujain Liiton koulutusvastaava Eero Ojala.

Kurssin teemana on tekniikka. Käymme läpi lausuntaan ja esiintymiseen liittyviä teknisiä seikkoja. Koko kurssin ajan tutkimme mm. äänenkäytöllisiä asioita, fokusta, kehollista ilmaisua ja runon rytmittämistä. Kurssi tähtää yleisölle avoimeen esitysdemonstraatioon, joka pidetään lauantaina 7.7. klo 12 Raatihuoneella. Kurssilla on mahdollista tutkia myös modernin nykyrunouden esittämistä niin yksilö- kuin ensembletasolla.

Kokonaiskesto 30 opetustuntia á 45 min.

Osallistumismaksu:

48 € /osallistuja, mikäli osallistujia 10-12 kpl

60 € /osallistuja, mikäli osallistujia 8-9 kpl

Ilmoitttautuminen:

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 1.3. ja päättyy 31.5. Ilmoittautuminen tapahtuu joko sähköpostitse osoitteeseen lausujain@gmail.com tai puhelimitse numeroon 044-520 2984

 

 

Runoviikko Generaattorilla

Generaattorilla, Kauppakatu 36, tapahtumia Runoviikon aikana. Ohjelman näet tästä linkistä

Eino Leino 140 -juhla

Kaukametsän sali pe 6.7.klo 19.00

Puhe: akateemikko Hannu Mäkelä

Musiikkia: Panleino, Eino Leino jumalien keinussa -ryhmä, Sykkeessä sydämen kahden -ryhmä

Liput ennakkoon: Kajaani Info, Pohjolankatu 13, puh. 08 6155 2555

www.kainuuneinoleinoseura.fi

Eino Leino dokumenttielokuva

Eino Leino dokumenttielokuvan ensi-esitys

pe 6.7. klo 16

Biorex, Kauppakatu 38

www.kainuuneinoleinoseura.fi

Kulman jatkot! 4.-7.7.2018 Rock House Kulma

Ravintola Kulma, Kauppakatu 13, Kajaani

Jatkoklubeilla suomalaisen uuden aallon parhaimmistoa!

Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22.

Neljän illan ranneke 30 € (yksittäin  yht. 45 € )

Runoviikon jatkoklubit neljänä iltana Rock House Kulmassa, Kauppakatu 13 87100 Kajaani. Klubien takana Rauniokaupunki ry.

Ennakkoliput:  https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Lisäinfot: www.facebook.com/rauniokaupunkiry

 

 

 

Kulman jatkoklubit! Ke 4.7. Proto-Torvinen + Antti Autio

Antti Autio on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista uusista suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä. Runoviikolle triona saapuva yhtye soittaa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa folkrockia. Ylistetty yhtye tunnetaan omaperäisestä tyylistään sekä intensiivisistä ja tunnelmallisista keikoistaan. Kiitettyä debyyttiä Tuon mukanani sateet seuraa syksyllä ilmestyvä kakkosalbumi.

(Proto)Torvinen nimen takaa löytyvä Timo Torvinen on yksi perinteikkään rock-kaupunki Joensuun nykyisistä soihdunkantajista. (Proto)Torvisen toinen albumi Suomen Teiniliitto 1939-1984 ilmestyy kesäkuussa 2018. Popestetiikkaa ja punk-henkeä persoonallisessa paketissa ja mukavan vinoilla sanoituksilla.

Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22.

Runoviikon jatkoklubit neljänä iltana Rock House Kulmassa, Kauppakatu 13 87100 Kajaani. Klubien takana Rauniokaupunki ry.

Neljän illan ranneke 30 € (yksittäin yht. 45 €)

Ennakkoliput: https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Lisäinfot: www.facebook.com/rauniokaupunkiry

 

Kulman jatkoklubit! To 5.7. Tangotaikurit + Risto

Risto Ylihärsilä, yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomenkielisistä lauluntekijöistä, ensimmäistä kertaa Runoviikolla yhtyeensä Risto kanssa. Riston ensimmäiset albumit vuosituhannen alussa toivat uutta väriä suomalaiseen rock-lyriikkaan. Sittemmin vuoden 2013 Risto II levy yhdisti sci-fistävät soundit kertomuksiin paniikkikohtauksista ja turvaluolista, ihmisestä tummien halujensa ja moraalinsa rajoilla haahuilemassa. Vuosien mittaan Ristosta on muodostunut arvaamaton ja yllättävä esiintyjä. Aina ei tiedä ihan mitä odottaa.   https://fi-fi.facebook.com/ristoristo/

Spesiaali-illan toisena bändinä 2010-luvun kajaanilainen kulttiyhtye Tangotaikurit, joka tekee Runoviikolla paluun keikkalavoille. Vaihtoehtotangosta pop-muussiin diskoava Tangotaikurit iskeytyy suomalaisen tangoperinteen laatikosta moninaisiin suuntiin. Huhujen mukaan yhtyeen aikanaan kadonnut debyyttilevy on löytynyt ja julkaistaan jossain vaiheessa vuoden 2018 aikana.

Torstaina 4.7. klo 21 Risto Ylihärsilän livehaastis Rock House Kulmassa (haastattelijana musiikkitoimittaja Heikki Romppainen, kesto noin 30 min)

https://www.youtube.com/watch?v=r77go-FmmMA

Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22.

Neljän illan ranneke 30 € (yksittäin yht. 45 €)

Ennakkoliput: https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Lisäinfot: www.facebook.com/rauniokaupunkiry

 

Sarvivaaran pojat -kirjan julkistamistilaisuus 5.7.2018 klo 19 Bar Narnia

Sarvivaaran pojat -kirjan julkistamistilaisuus 5. heinäkuuta 2018 klo 19:00 alkaen Bar Narnia

Tervetuloa kajaanilaisten olohuoneeseen, Bar Narniaan, tapaamaan kirjoittajaa ja kuulemaan taustoja ja tarinoita yläkaupungin elämänmenosta 1960-luvulla.

Antti J. Kallio on kajaanilaislähtöinen, nykyisin Espoossa asuva kulttuurin ja muotoilun monitoimimies. Tässä oivaltavasti kirjoitetussa kertomuskokoelmassa Kallio palaa 1960-luvulle, lapsuus- ja nuoruusvuosiensa Kajaaniin. Tapahtumien keskipiste on sittemmin kadonnut Sarvivaaran puutalokortteli.

Kirja vilisee kajaanilaisille tuttuja katuja, taloja, paikkoja, ihmisiä ja nostalgisiksi muuttuneita ilmiöitä aikakauden musiikista autoihin ja tapakulttuuriin. Kaikkea tätä havainnoi uteliaasti ja tarkkasilmäisesti pieni pojanviikari Antti, jonka parhaat seikkailukaverit ovat Kaitsu ja Timppa.

Kirja on täynnä huumoria ja hupaisia sattumuksia, mutta niiden rinnalla Kallio käsittelee myös kasvukipuja, lasten ja aikuisten suhteita sekä sukupolvien ja yhteiskuntaluokkien välisiä eroja.
Sekä naurattavia että koskettavia kertomuksia tukee Kajaanista kotoisin olevan Pekka Vartiaisen sympaattinen piirroskuvitus.

- Kari-Otso Nevaluoma

 

Kulman jatkoklubit! Pe 6.7. The Kolmas + Jukka Nousiainen & Kumpp.

Minimalista, transsimaista ja hypnoottista elektronista musiikkia soittava The Kolmas avaa perjantai-illan alakulttuurilegenda Läjä Äijälän johdolla. Vuosisadan lappilaiseksi vast´ikään äänestetty Veli-Matti ”Läjä” Äijälä on yksi tämän vuoden Runoviikon mielenkiintoisimmista vieraista. Läjä nousi hc-bändi Terveiden Käsien laulajana maailmanlaajuiseen kulttimaineeseen ja on sittemmin laajentanut sarkaansa marginaalimusiikin parissa moninaisilla projekteilla. Varhaisilla syntetisaattoreilla ja rumpukoneilla 70-luvun lopulla alkunsa saanut The Kolmas yhtye koostuu Läjä Äijälästä ja Markku Leinosesta.

Suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden ykkösrivistöä Runoviikolla täydentää tamperelainen Jukka Nousiainen. Herkkä ja lahjakas lauluntekijä ammentaa pakottoman oloisiin kappaleisiinsa 70-luvun musiikillisista maisemista jytämusasta iskelmään. Nousiaisen viimeisin sooloalbumi on yksi kuluneen vuosikymmenen merkittävimmistä suomenkielisistä levyistä. Kiehtovana esiintyjänä tunnettu Nousiainen saapuu Kajaanin yhtyeensä Jukka Nousiainen & Kumpp. kanssa. Nimensä kokoonpano sai viime kesänä Kajaanissa Leipomo Pekka Heikkinen & Kumpp. kahviossa.

Perjantaina 6.7. klo 21 Läjä Äijälä ja Jukka Nousiainen livehaastis Bar Narnia (Kulman vieressä) (Haastattelijana musiikkitoimittaja Heikki Romppainen, kesto noin 30 min)

Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22.

Runoviikon jatkoklubit neljänä iltana Rock House Kulmassa, Kauppakatu 13 87100 Kajaani. Klubien takana Rauniokaupunki ry.

Neljän illan ranneke 30 € (yksittäin yht. 45 €)

Ennakkoliput: https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Lisäinfot: www.facebook.com/rauniokaupunkiry

 

 

Kulman jatkoklubit! La 7.7. Rahat tai henki! + Frankosun And The Family

Runoviikko klubit huipentuvat kesäiseen ja kuumaan rytmi-iltaan! Illan aloittava Rahat tai henki! on kajaanilaisen bändiskenen kahdeksanhenkinen superkokoonpano, joka soittaa kitaravetoista instrumentaalimusiikkia muun muassa Perusta, Kuubasta ja Angolasta. Chicha, cumbia, seko, rautalanka ja afrobeatit keinuttavat messevällä rytmimatolla ison kokoonpanon käsittelyssä. Uuh la laa!

Lauantaiyön huipentaa vuonna 2013 perustettu helsinkiläinen Frankosun And The Family. Afikkalaisten ja suomalaisten soittajien yhteenliittymän kappaleet säveltää Beninistä kotoisin oleva Franck Koumolou. Kymmenhenkisellä kokoonpanolla liikkuva yhtye sekoittaa musiikissaan vaikutteita afrobeatista, rumbaan, salsaan, ja reggaen tuoden Runoviikolle internationaalia tunnelmaa, keinuvia lanteita ja tuulahduksen etelästä!

Lipunmyynti ja dj:t klo 21. Bändit klo 22. Runoviikon jatkoklubit neljänä iltana Rock House Kulmassa, Kauppakatu 13 87100 Kajaani. Klubien takana Rauniokaupunki ry.

Neljän illan ranneke 30 € (yksittäin yht. 45 €)

Ennakkoliput: https://holvi.com/shop/rauniokaupunki/

Lisäinfot: www.facebook.com/rauniokaupunkiry

 

 

 

 

Kissa pakkasessa ja muita tarinoita su 8.7. klo 14

 

Kissa pakkasessa ja muita tarinoita sunnuntaina 8.7.2018 klo 14 Generaattorilla

Teos on toinen osa kolmesta, missä Sonja kuvaa tavallisten pienten paikkakuntien ihmisiä. Esitys on syntynyt keväällä 2018 Kajaanissa järjestetyissä työpajoissa, joiden tähtäimenä oli tutustua kajaanilaisiin, heidän ajatuksiinsa, muistoihinsa ja tulevaisuuden toiveisiinsa. Tässä teoksessa kohtaavat Kajaanin Tanssiteatterin perustajajäsenet ja nykyiset Kajaani Dancen oppilaat. Työpajoissa harjoiteltiin erilaisia taitoja: liikettä, äänenkäyttöä sekä tarinan kerrontaa. Projektin maalina on tämä esitys, mikä koostuu työpajoihin osallistuneiden kertomuksista. 
 
Ensi-ilta keskiviikkona 23.5.2018 klo 19 Generaattorilla

Ella Juntunen, Kaisa Komulainen, Emilia Kärkkäinen, Iina Leinonen, Maija Lämsä, Lotta Manninen , Tommi Moilanen, Tuula Löhönen, Seija Ryhänen, Osmo Thil, Paula Thil, Inkeri Sunell
Koreografi Sonja Pakalèn
Tuotanto Vaara-kollektiivi/Maria Tolonen
Puvustus ja harjoitustilat Kajaani Dance